Ervaringen

Ervaringen deelnemers Mindfulness traject

De sessies met Elisabeth heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd over wie ik ben, wat mijn waarden zijn en hoe ik met lastige situaties of keuzes om kan gaan. We hebben gesprekken gehad over dat nieuwe gewoontes aan te leren zijn, maar dat dat niet betekent dat je soms toch nog gewoon in je oude valkuil stapt. Er zit een goede opbouw in de sessies, daarnaast maakte de persoonlijke benadering van Elisabeth het een veilige omgeving om aan mezelf te werken.
Harriet 

In september 2018 heb ik op mijn werk een inzinking gehad. Nadat ik een aantal weken thuis zat werd me geadviseerd om een mindfulness training te gaan volgen. Ik ben nogal sceptisch op dat gebied. Het hele mindfulness gebeuren klonk mij wat zweverig in de oren. In een zoektocht op internet kwam ik op sites waar ik me niet echt in kon vinden. Wanneer ik aan mindfulness dacht had ik daar een bepaald beeld bij. Na wat zoeken kwam ik op de site van Elisabeth Prins terecht, het verschil met veel andere aanbieders is dat Elisabeth één op één werkt. Ik had op dat moment ook geen behoefte aan het werken in een groep en het was ook nog eens dichtbij. Ik heb nog even een dag genomen om na te denken en ben toen maar eens gaan mailen.
De eerste sessie was wat ongemakkelijk, de oefening was wel heel fijn. De tweede keer ging het al wat makkelijker. Wat ik ook heel fijn vind is dat de theorie wordt opgestuurd en je dit nog eens rustig kunt doorlezen. De oefeningen zijn online te beluisteren en te doen. Wat ik vooral heel fijn vind is dat de oefeningen niet een uur hoeven te duren, eerst maar eens een paar keer per dag drie minuten. Dat is goed te doen en maakt het toegankelijk en makkelijk in te passen in je leven.
Als moeder van een zorgintensief kind is tijd een luxe die ik niet altijd heb. Deze oefeningen zijn goed in te passen in een drukke dag en zelfs tijdens het lopen naar de auto toe te passen.
Ik ben niet langer sceptisch over mindfulness, het met aandacht allerlei zaken doen helpt mij in het hier en nu te zijn en naar terug te keren wanneer het te druk is in mijn hoofd.
Bij Elisabeth heb ik heel praktische tips gekregen om met aandacht zelfs de meest onbelangrijke activiteiten te verheffen tot mindfulness. Bijvoorbeeld de aardappels schillen, de was opvouwen, tanden poetsen en zo meer. Maar ook het lopen naar de auto, iets was ik vaak zonder nadenken doe, is wanneer ik dat nodig heb een mindfulness oefening om weer naar binnen te gaan en in het hier en nu te komen, te voelen wat er nu is. Bedankt Elisabeth voor de sessies, de oefeningen en de knuffels.
Leonie

Op aanraden van de psychiater ben ik gaan Googelen naar mindfulness. Al gauw kwam ik bij Elisabeth terecht. De uitleg op haar website over voor wie mindfulness wat zou kunnen betekenen sloeg compleet op hoe ik mij destijds voelde. Al snel kon ik langs komen bij Elisabeth waarna we het Mindfulness traject met individuele sessies zijn gestart. Ik merkte dat ik erg moest wennen en erin moest komen om de ademhalings- en mindfulness oefeningen te gaan doen en echt onderdeel te maken van mijn dagelijks leven. Maar nadat ik de smaak te pakken had begon ik me rustiger te voelen. Elisabeth heeft me geleerd anders naar bepaalde dingen te kijken en op momenten dat ik het moeilijk heb even terug te gaan naar mezelf. Ik heb dingen van haar geleerd die ik mijn hele leven nog zal toepassen. Voor mensen die denken dat mindfulness zweverig is, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat niets minder waar is. Mede dankzij Elisabeth heb ik een andere kant van mezelf leren kennen en probeer ik vaker dingen te doen die uitzonderlijk voor me zijn. Voor mindfulness ben je bij Elisabeth zeker aan het goede adres.
Lisa

Ik wou leren om echt tot mezelf te komen, en om niet alleen maar te denken aan wat andere mensen van me denken of willen. Ook om mijn emoties beter te uiten met andere mensen. Ik vond de sessies heel fijn met Elisabeth, ze is een lieve vrouw en ik kreeg het gevoel dat ze mij echt begreep. Ik heb geleerd om eerst naar mezelf te kijken en dan pas naar de rest. Ik beveel het Mindfulness traject aan iedereen aan.
Tim

Een hele persoonlijke en warme benadering door Elisabeth. Ik heb ontzettend veel aan de sessies gehad en zal het verder altijd mee nemen ook. De sessies werden persoonlijk op maat gemaakt voor mij, het was dus erg flexibel in opzet. Mijn doelen zijn zeker behaald, ik zou het iedereen aanbevelen om dit eens te ervaren!
Mirjam

Na een ingewikkelde periode, waarbij ik mezelf was kwijt geraakt, ben ik samen met Elisabeth tijdens de Mindfulness sessies opzoek gegaan naar mijn innerlijke ik. Samen zijn we tijdens de prachtige sessies op zoek gegaan naar een manier om beter met stress, druk en vervelende situaties om te gaan en de dingen in het leven op een positievere manier te kunnen zien en te benaderen. Hierbij heeft mijn inzicht in het verleden en het hier en nu een belangrijke rol gespeeld. De theorie, opdrachten, rollenspelen en ademhalingsoefeningen hebben mij veel rust en inzicht gegeven (zowel in lichaam als geest). Met behulp van Elisabeth heb ik geleerd op een andere manier tegen mijn gedachtestroom aan te kijken en de dingen veelal te laten voor wat het is. Ook heeft het kijken door een andere bril mij geleerd meer met liefde naar mijn medemens en de situatie te kunnen kijken. Mijn toetje was de laatste ademhalingssessie waarbij ik het gevoel heb gekregen dat er in mij een hele mooie bloem is opengegaan. Hierdoor ervaar ik, ondanks de dingen die op mijn pad (blijven) komen, nog elke dag veel innerlijke rust zowel in lichaam als geest.
Marchien

Leven in een ‘race-stand’, spierspanning in mijn lichaam, in mijn hoofd had ik de gehele dag al vol gepland met van alles en nog wat, met wat ik van mezelf ‘moest’….. zomaar wat dingen waar ik al een tijdje mee rond liep. Ik constateerde dit en wilde hier graag wat mee doen om meer lucht en ruimte in m’n leven te creëren. Na wat tips van diverse kanten en nazoekwerk, kwam ik erachter dat Mindfulness hierin wat kan betekenen.
Ik kwam uit bij Elisabeth Prins. Na enige mailwisseling en een telefoontje stond de eerste afspraak gepland. Ik was er volledig klaar voor en had er zin in! Ik stond open voor de training en was bereid aan mezelf te werken en te investeren. Na de eerste les had ik er al een zeer goed gevoel over; Elisabeth is een nuchtere vrouw met een gezonde dosis humor; nét wat ik nodig had! Mindfulness heeft immers al een ‘zweverige stempel’.
Het traject volg ik om de week, 8 keer op rij, in totaal 2 maanden. Inmiddels heb ik 5 lessen gehad en wat een verschil! Al na enkele lessen heb ik géén last meer van spierspanning in het lichaam, heb ik veel meer rust in m’n hoofd, onderneem ik alles met meer aandacht; stuk voor stuk en niet alles tegelijk.
Dit alles door 2 keer in de week de oefening ‘lichaamswerk’ te doen en 2 keer per dag de 10 minuten ademhalingsoefening te doen. Dit zorgt écht voor een enorm stuk ruimte, rust en balans in mijn ‘drukke’ leven. Het is een onderdeel van mijn dag invulling geworden. Ik merk nu al dat deze ‘rust momentjes’ een verademing en soort ‘reset’ momenten zijn. Door de één op één lessen met Elisabeth, de ‘lichaamswerk’ oefening én de ademhalingsoefeningen kreeg ik weer verbintenis tussen hoofd en lichaam.
Hier door kan ik gehoor geven aan mijn lichaam. ‘Het lichaam fluistert; laat het niet schreeuwen!’
Reinier

Herstellend van een trauma kreeg ik het advies van de  psycholoog om bezig te gaan met Mindfulness. Ik was bezig met verleden en toekomst, maar niet met het hier en nu. Ik had onrust. Op het internet vond ik, bij mij in de buurt, (Elisabeth) Prins & de Pauw. Vrij vlot ging ik met haar aan de slag met individuele sessies. Met gesprekken, ademhalingsoefeningen en leren begrijpen hoe dingen gebeuren of ontstaan, merk ik dat er rust ontstaat. Door de bodyscan of te mediteren leer ik me te ontspannen en in het hier en nu te zijn. Met geduld, het gaat met vallen en opstaan, ga ik vooruit. De adviezen zijn zinvol, coachend  en direct toepasbaar. Via Mindfulness leer ik “stilstaan”. Van Elisabeth leer ik onder andere om voor mezelf op te komen en dat emoties er bij horen. Ik was het verleerd. Energiebrengers zijn belangrijker dan aardig gevonden te worden door mensen die dat toch niet gaan doen. Ik krijg energie van Mindfulness. Ik ben er nog niet, maar met Mindfulness en de coaching kom ik er wel.
Anna

Aan het einde van mijn burn-out periode zocht ik naar hulp en adviezen om een nieuwe burn-out in de toekomst te voorkomen. Ik worstelde regelmatig met m’n gedachten, had onrust in m’n hoofd en dit resulteerde in onderbroken nachtrust en stress. Diverse mensen in mijn omgeving, familie en collega’s, hebben een mindfulness traject gevolgd en ik hoorde hier veel positieve verhalen over. Na een kennismakingsgesprek met Elisabeth was ik ervan overtuigd dat mindfulness me zou helpen om minder te piekeren en dat het me in staat zou stellen om meer te genieten van alledaagse dingen. Elisabeth is een warme persoonlijkheid en biedt een goed luisterend oor. Ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Tijdens de mindfulness sessies wisselen theorie en adem-aandacht oefeningen elkaar af. Er wordt ook oefenmateriaal voor thuis aangeboden. Belangrijk is om deze oefeningen thuis regelmatig te doen om gewend te raken met mindfulness. Na een aantal sessies was ik in staat om meer rust in m’n hoofd/gedachten te creëren. Mindfulness heeft me geleerd anders om te gaan met stress en emoties.
Bert

Ik was op zoek naar een manier om positiever in het leven te staan en beter met stress om te kunnen gaan. Van vriendinnen hoorde ik positieve verhalen over mindfulness, zodoende kwam ik bij Prins & de Pauw terecht. Elisabeth is een warm en liefdevol persoon waarbij ik me al snel op mijn gemak voelde. Dankzij Elisabeths begeleiding ben ik onder andere in gaan zien dat ik zelf de touwtjes in handen kan nemen en me niet hoef te laten leiden door negatieve gedachten; heel bevrijdend! Het geeft me meer vertrouwen in mezelf en hierdoor minder stress! Ik ben heel blij dat ik het Mindfulness traject heb gedaan.
Simone

logo_elisabeth met tekst kort 10%